Saturday, July 24, 2021

implicare sln nave abandonate

SLN a vandut cinci nave straine

Într-un interval de 13 ani, Sindicatul Liber al Navigatorilor a obţinut, în Justiţie, vânzarea a cinci nave străine, pentru recuperarea salariilor restante ale echipajelor. „Ionian Saylor” a fost vândută, în 1995, cu suma de 1.500.000 dolari. Au urmat: „Island of Inousse” (1997) - 900.000 dolari, „Bermuda” (2000) - 75.000 dolari, „Aurica” (2009) - 350.000 dolari. În martie 2012 a fost vândută nava „Grandiosa”, cu 3.050.000 dolari.Ieri, la sediul SLN a fost adevărată sărbătoare.

Cei 15 membri ai echipajului de pe „Grandiosa” au fost anunţaţi că banii din vânzarea navei au intrat în contul executorului şi, în foarte scurt timp, îşi vor primii drepturile restante. În buzunarele marinarilor vor intra, în total, 605.589 de dolari.

La rândul său, SLN are de primit circa 40.000 de dolari. Banii reprezintă suma cheltuită cu acţiunea în justiţie. Alte sume revin următorilor agenţi economici: Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Idu Shipping, Unimaster Logistic, Pisano Bunker, Atlantis Mar Group, Tinecomar 98, KYORIPSU Radio Serv. Rămâne o sumă consistentă şi pentru ultimul armator al navei. Acesta va trebui să facă dovada că a avut calitatea de proprietar.„Vânzarea celor cinci nave în urma acţiunilor SLN, ar trebui să fie o lecţie pentru toţi armatorii. Cei ce nu îşi plătesc echipajele, trebuie să evite să îşi mai trimită navele în România. Nu vom ezita să le aplicăm acelaşi tratament. România demonstrează că are organisme capabile să apere drepturile navigatorilor români şi străini. Are instanţe care îşi îndeplinesc cu cinste misiunea, are un sindicat activ şi puternic, are autorităţi care acordă sprijinul logistic. Porturile româneşti nu sunt sate fără câini.Lecţia este valabilă şi pentru navigatorii care nu cred în unitate şi solidaritate, în sindicat. Am demonstrat de nenumărate ori că membrii organizaţiei noastre primesc tot sprijinul, că drepturile lor sunt susţinute şi apărate pe plan naţional şi internaţional. În schimb, cei din afara SLN nu pot fi ajutaţi. Nu este corect să spui „nu mă interesează sindicatul”, iar când dai de necaz, să soliciţi ajutorul” – a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, liderul Adrian Mihălcioiu.

(preluare http://www.cugetliber.ro, Autor Ion TIŢA-CĂLIN - citeste articolul integral

Category: Abandon

Search site ...