Saturday, January 19, 2019
Text Size

PENSII COMUNITARE / PENSIONI IN REGIME COMUNITARIO

informatii despre PENSIONI IN TOTALIZZAZIONE CON LA ROMANIA -- ASSISTENZA GRATUITA PER I PENSIONATI INPS (ITALIANI / RUMENI) RESIDENTI IN ROMANIA

Category: Legislatie

Ai plătit 20 de ani de contribuții? Iată când poți să ieși la pensie în Italia

(preluare GazetaRomaneasca.com citeste articol)

Pensie Italia

 

 

 

 

 

 

 

   

Pentru a beneficia de pensie în Italia, este necesar sa îndepliniti conditiile legale de pensionare din aceasta tara si sa depuneti cererea de pensionare la institutia competenta din Statul de domiciliu la momentul pensionarii.

De exemplu, daca la momentul respectiv, veti avea domiciliul stabilit în Italia, va fi necesar sa depuneti cererea de pensionare, alaturi de documentele care atesta vechimea dvs. în munca (carte de munca, adeverinta de vechime, etc.) la biroul teritorial al Institutul National de Protectie Sociala (I.N.P.S.).

 În schimb, daca la momentul pensionarii, veti locui în România, va fi necesar sa va adresati Casei Judetene de Pensii Publice competente.

(citeste articolul integral)

Category: Legislatie

Sindicatul Liber al Navigatorilor acuză haosul normativ patronat de statul român

Ştire online publicată Sâmbătă, 05 Septembrie 2015. Autor: Ion TIŢA-CĂLIN

(articol Cuget Liber)

Shipping-ul românesc se confruntă cu un conflict acut între legislaţia internă şi legislaţia internaţională, precum şi între legile româneşti care reglementează pregătirea şi ocupaţiile din domeniul transporturilor pe apă. Cauzele sunt multiple: lipsa acută a specialiştilor în domeniul navigaţiei, la nivelul Ministerului Transporturilor, necorelarea iniţiativelor normative între Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, neimplicarea Autorităţii Navale Române în clarificarea aspectelor normative, numeroase interese oculte.

Grav este faptul că abuzurile normative semnalate de cotidianul „Cuget Liber” în cadrul anchetei „Nu distrugeţi marinăria!”, abuzuri ce ţin de domeniul penalului, dar pe care instituţiile statului le ignoră, se încearcă a fi „corectate” prin alte abuzuri.

Read more: SLN acuza haosul normativ

Category: Legislatie

ROMANIA A RATIFICAT CONVENTIA

IN DOMENIUL MARITIM

M.L.C. 2006

 

 LEGE nr. 214 din 21 iulie 2015 pentru ratificarea Conventiei privind munca în domeniul maritim (MLC 2006), adoptata la 23 februarie 2006 la Geneva, la cea de-a 94-a sesiune a Organizatiei Internationale a Muncii, precum si a Amendamentelor din 2014 la Conventia privind munca în domeniul maritim (MLC 2006), aprobate în cadrul celei de-a 103-a sesiuni a Organizatiei Internationale a Muncii la Geneva la 11 iunie 2014

 

EMITENT: PARLAMENTUL ROMANIEI

PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 636 din 21 august 2015

Category: Legislatie

Creşte numărul navigatorilor români traşi pe sfoară

 articol publicat online in Cuget Liber, Marţi, 22 Septembrie 2015. Autor: Ion TIŢA-CĂLIN

(articol Cuget Liber)

Aplicarea Convenţiei MLC 2006 ar trebui să îi protejeze de rechinii din shipping

Apele din shipping-ul internaţional sunt tulburi. Chiar dacă s-a mai temperat, criza din flota mondială este departe de final. Victimele competiţiei foarte dure din piaţă sunt navigatorii, practicile de dumping social, care contravin Convenţiei internaţionale privind munca şi viaţa pe mare MLC 2006, fiind larg răspândite. 

Se constată o creştere a numărului marinarilor români traşi pe sfoară de rechinii din shipping-ul internaţional. Săptămâna trecută, Sindicatului Liber al Navigatorilor i-au fost semnalate zece astfel de cazuri, printre ele fiind şi cel al unui comandant de navă. 

Read more: Navigatori Romani trasi pe sfoara

Category: Legislatie

Page 1 of 2

Search site ...

Login Form